Toscane het bekendste deel van Italië 

Het zonnetje schijnt nu regelmatig

Scansano is het middelpunt de Maremma, het zuidelijkste stukje Toscane. Hier komt de Morellino di Scansano vandaan, waar ik overigens nog nooit van gehoord had. Ik heb er in een wijnproeverij kennis mee kunnen maken en geleerd dat deze geheel gemaakt wordt van de Sangiovese druif of met maximaal 15% Merlot toevoeging. Het was er heerlijk vertoeven. Ik kan je Moreliani4rooms aan bevelen als B&B.

De cipressen zijn het kenmerk voor de Toscane evenals het glooiende landschap. Langs het zuidelijk deel van de Ligurische kust was het heerlijk fietsen over brede paden bedekt met naalden  van de naaldbomen bossen. 

Op vrijdag was ik redelijk vroeg in Pisa en had ik mooi de tijd om de aankomst van Sabine en Thijs voor te bereiden. 

Keurig op tijd lande het vliegtuig. Om in Italiaanse sferen te komen zijn we meteen maar pizza gaan eten. Voor Sabine betekend dit pizza Margarita. Op zaterdag lekker ontbeten in een koffie bar. Wat koos Sabine, een stuk pizza Margarita. Daarna was het doel de toren van Pisa. Sabine heeft haar best gedaan om hem weer recht te duwen maar dat lukte toch niet. Het museum, de doopkapel, het kerkhof en de kathedraal waren interessant en tegelijk een mooie schuilplaats voor de regen. Het was supergezellig en voor we het wisten was het zondag. Rond 12 uur moesten ze op de luchthaven zijn voor de terugvlucht. 

Ik ben via Lucca naar Villanuovo di Garfagnana gefietst. Lucca is mooi met zeer veel oude karakteristieke gebouwen. 

Vandaag liep de tocht door “Parco Nazionale Dell’Apeninno Tosca-Emiliano. Mooie beboste hellingen en een groot stuwmeer. Het weer was voortreffelijk en ik was al vroeg op de plaats van bestemming. Snel me klaargemaakt om even te kunnen zwemmen. Helaas toen ik buiten kwam vielen de eerste druppels van een onweersbui.

Dit vind je misschien ook interessant: