Overal blauwe linten en vlaggen

Kust met badplaatsen is saai

Gisteren en vandaag zag ik overal blauwe linten, vlaggen en spandoeken. Toen ik dit combineerde met Campania viel het kwartje. Napoli is dit jaar kampioen van Italië. Toen ik de spandoeken wat beter bekeek zag ik overal Maradona. 

De route liep door het Parc Regionale del Mantese en net als in al die andere parken kom je nagenoeg niemand tegen en zeker geen tourist.

Op zaterdag begon de dag met een klimmetje tussen de kleine akkertjes door op een heuvelachtig landschap. Op de top aangekomenen ik  even een cafè met croissant gedronken. Hier 2 mountainbikers ontmoet. In het begin durfden ze niet zo goed, maar toen eentje ontdekte dat ik Duits sprak was het ijs gebroken. Zij waren onder de indruk van het initiatief. Daarna begon de afdaling richting kust en hier kon je genieten van het uitzicht. Ondertussen belande ik ook nog in een wielerwedstrijd. Omdat ik tegen de wedstrijd richting in fietste werd ik gediskwalificeerd en moest het parcours verlaten.Aangekomen bij Formia was de lol over. Vanaf nu badplaats na badplaats. Alleen maar toeristen en overal files. Bij aankomst in het hotel had ik al snel ontdekt dat het Engels wel heel slecht was. Gelukkig sprak de mevrouw perfect Frans. Ook hier weer medelijden met Sabine en bewondering voor het initiatief. 

Het weekend kan beginnen. Binnen 1uur had ik me gedoucht en de was gedaan.

Dit vind je misschien ook interessant: