Italië van noord naar zuid in 60 uur non-stop 

TREK gaat de fiets repareren

Op maandag ben ik in de trein naar Taranto gestapt. Dit is een havenstad met veel petrochemische industrie. Het ziet er troosteloos uit. Daarna nog 1 uur op de fiets om zo snel mogelijk bij de geadviseerdeTREK dealer Ciclisport2000 in Grottaglie te komen. Om 12 uur was het probleem helder en ook de oplossing gevonden. Het achterwiel moet vervangen worden om de kapotte lagers en daardoor beschadigde naaf te elimineren. Echter het ligt op voorraad in Bergamo en wordt morgen bij de dealer bezorgd.

Dat is mooi een gelegenheid om Grottaglie te bezoeken. Interessant is het ceramisch museum in het kasteel.

Anthony, de eigenaar van de zaak en van geboorte Australiër, was zeer geïnteresseerd in mijn fiets tocht. Hij organiseert zelf ook een tocht, MOM to MOM, #iopedaleròperte. Deze gaat van noord naar zuid en is 1100 km lang. Met een groep fietsen zij de tochtnon-stop in 60 uur. Doel is geld op te halen voor kinderen met bloedkanker. Dit wordt veroorzaakt door de vervuiling van de eerder genoemde industrie, waardoor reeds in de baarmoeder bij het ongeboren kind de kanker ontstaat. 

Ik heb aan het einde van de dag te horen gekregen, dat het wiel pas woensdag aankomt. Dan kan ik donderdag met de trein naar Catanzaro Lido. Daarna met de fiets Lamezia Terme en ik ben weer op de originele route en tijdschema.

Dit vind je misschien ook interessant: