FIETSTOCHT JAN VAN DER VELDEN

7.000 kilometer fietsen

Het idee voor de een fietstocht is afgelopen zomer ontstaan. Dat Italië mijn voorkeur heeft zal menigeen niet verbazen. Een groot nadeel is echter dat de door gaande wegen in zuid Europa niet bepaald fiets vriendelijk zijn. Tijdens mijn zoektocht naar alternatieven kwam ik uit bij gravelbike routes. Voordeel hiervan is dat je met een mix van lokale verharde wegen en zand/grind wegen op een aangename manier de tocht kunt afleggen. 

De route is 7000 km lang en  doel is om deze in 60 dagen af te leggen. Daarvoor moet ik  150km per dag fietsen. Om de 7 dagen neem ik 1 dag rust.

De fiets, die ik ga gebruiken, een TREK RAIL 5, heeft in bergachtig gebied met 2 batterijen een rijbereik van circa 150 kilometer.

Gezien de hoeveelheid bagage is hiervoor wel een dubbele accu nodig.

Ik overnacht in B&B’s, hotelletjes en eenvoudige pensionnetjes zodat ik mijn accu’s op kan laden. Mochten jullie langs de route voor mij gratis overnachtingen kunnen regelen, houd ik me warm aan bevolen.

Inmiddels ben ik de route in detail aan het plannen. Zodra de etappes en de stopplaatsen bekend zijn zal ik deze hier met jullie delen.