De langste klim tot nu toe

Een lekker weekend met Rie en Janneke.

Vandaag de Drôme in gefietst. En je raadt het al de rivier draagt dezelfde naam Le Drôme. Het  eerste plekje voor een kopje koffie was langs de rivier. ‘S middag begonnen aan de langste klim van mijn route naar de col Le Rousset. Deze heeft een hoogte van 1254m. De klim ernaar toe is 18,6 km lang. Ben beneden gestart met de 2e batterij en mocht slechts tour ondersteuning, de 2e va 4, gebruiken, omdat ik anders het hoogste punt niet zou halen. In 1u32min was ik boven. Dat was echt verstand op nul en blik op oneindig. De moeijkste momenten waren de haarspeldbochten. In sommige was de wind zo hard, dat je moest opletten niet met fiets en al omgeblazen werd. Het was daarom bij aankomst in la Chappelaine, heerlijk om een douche toenemen en buiten in de schaduw wat te drinken.

Ja en dan is het alweer zaterdag. Vanavond zie ik Rie en Janneke in Allevard. Maar eerst nog fietsen van la Chappelle-en-Vercors naar Allevard. Een rit van 120km. Dit bleek makkelijk te gaan en was er al om 14:30. De verrassing hier is de afdaling van Villard de Lens naar Grenoble. Deze is  circa 20km lang en kon ik binnen een half uur doen.

Om 15:00 kwamen Rie en Janneke aan. Lekker samen op een terrasje bij gekletst en wat gegeten. Zondag een mooie auto rit gemaakt langs Le Bréda naar Les 7 Laux.  En nu werken aan mijn blog.

Dit vind je misschien ook interessant: