Basilicata heeft wel hele mooie natuur

Zwerfhonden kunnen ook een probleem zijn voor het fietsen.

Wat een mooie ochtend. Dit is de eerste keer, dat ik buiten kon ontbijten. Na 3 kwartier fietsen kon ik bij Albanella de middellandse zee zien en dat gaf een goed gevoel. Tegen het middag uur in Belizzi ben ik toch maar even naar een fietsenmaker vanwege een niet normaal werkende voorwiel rem.

Het bleek dat de remblokjes geheel versleten waren en bij de achterrem was de slijtage 80%. Beide zijn snel vervangen. Verklaring: schijfremmen zijn de beste remmen in alle weersomstandigheden maar hebben echter een nadeel bij regen slijten ze heel hard. In de voorgaande 2dagen had ik in de stromende regen een afdaling. 

‘S middags starte de beklimming vanuit de Valle Piana. Ook hier weer zwerfhonden, niets aan de hand zou je denken. Het tegenovergestelde is het geval. Hier waren ze met een groep van 8 en dit maakte ze brutaal. Ze hapten echt naar je benen en voeten. omdat het bergafwaarts ging, was mijn ontsnapping de turbo aan zetten en keihard trappen. Bij 35 km per uur lopen de honden elkaar in de weg. Heeft iemand een idee hoe dit de volgende keer aan te pakken? De beklimming en afdaling liepen wederom door een bosrijk gebied. Een half uurtje voor ik bij het hotel aankwam, begon het weer hard te regenen.

Donderdag start weer heel mooi en gelukkig blijft het de hele dag droog. Al snel moet begonnen worden aan een beklimming naar het Santuario di Montevergine klooster,  dat op 1200m hoogte ligt. De weg is keurig onderhouden asfalt. De klim is 1200 m over een lengte van 16 km. De afdaling is minder stijl, maar het asfalt is op veel plaatsen geheel verdwenen. Hierdoor was de snelheid bij het afdalen lager dan bij de beklimming. De overnachting dit keer is in het historisch centrum van Sant’ Agata dè Goti.

Dit vind je misschien ook interessant: